UD3900 Ethernet issue - Ethernet 3 doesn't have a valid ip configuration and The default gateway is not available.


#1

Surface Pro 4 updated to newest drivers - clean install of plugable drivers after using cleaning tool - reset adapter and several other methods - works for a while then connection drops with above messages - any further suggestions?

Wifi works when hub not plugged in so not an apparent Surface Pro issue

Thanks in advance


#2

Hi Graeme,

Thanks for posting!

Based on your description of the behavior, it sounds like the the problem may lie in the network infrastructure somewhere outside of the dock. Given the behavior is somewhat intermittent, the first thing to double-check is that the Ethernet cable itself is not the cause by replacing it with a brand new cable.

If that doesn’t help, please keep everything connected (even though the Ethernet connection is not working) and send the output of our diagnostic utility PlugDebug --> http://plugable.com/support/plugdebug to us directly at support@plugable.com with ‘For Ticket 190680’ in the subject line.

This will allow us to match everything up and examine some log files from your system to help determine the next steps. If you could also include your Amazon Order ID number in your direct email (don’t post that or the PlugDebug here) that would be most helpful.

Thank you,

Bob
Plugable Technologies
www.plugable.com/support


#3

Thanks for the response Bob

Changing the cable did not help so email sent


#4