HDMI to DVI - monitor not working: Was working with UD-3900 and does directly into Laptop

Hey there,

I have two monitors that have been working happily with a UD-3900 for years. My UD-3900 stopped working so I got a UH-5900. My DVI connected monitor works perfect but the monitor with the HDMI to DVI adapter does not. If I plug this directly into my laptop then the monitor pops up in extended mode perfectly well.

Connect it to the UD-5900 and it isn’t found by Windows 10.

Any ideas?

Thanks!

Hi Jason,

Thanks for posting!

The first steps we’ll want to take is to make sure that the software used by the dock is in a good state by reinstalling the DisplayLink software and running the DisplayLink cleaner tool. To do so, please follow these steps:

  1. Disconnect the dock from the system and please remove the power cable from the dock so it turns off completely (this is important so the unit resets). Please keep it disconnected until the last step
  2. Uninstall any and all software with ‘DisplayLink’ in the title that is present from within the Control Panel -> Programs and Features. Don’t worry if these entries are not present or if the process does not work, just move onto the next step
  3. Download, extract and run the DisplayLink cleaner tool (https://s3.amazonaws.com/plugable/bin/DisplayLink/DisplayLink+Installation+Cleaner+9.1.1462.exe)
  4. Once the Cleaner has been run, reboot (even if not prompted to)
  5. Now download and install the 9.2 M3 DisplayLink software (https://plugable.s3.amazonaws.com/bin/DisplayLink/DisplayLink+USB+Graphics+Software+for+Windows+9.2+M3.exe)
  6. Reattach the power cable to the dock first. Once the dock is powered on, reconnect it to your system which will trigger the final portion of the installation

Please let me know if this helps at all and we can take the next steps from there.

Thanks for giving us a chance to help!

Mitchell

That did the trick, thank you! Both displays now up and running a treat.

Thanks for the update! I’m glad to hear the issue has been resolved.

I’ll be closing this thread, but please feel free to open another topic or reach out to us directly at support@plugable.com for any future questions or concerns.

Thank you!